15 Ocak 2011 Cumartesi

Kayısı Elma Ve Armutlu Bebek Muhallebisi

Kayısı Elma Ve Armutlu Bebek Muhallebisi

  • 75 gr. kuru kayısı
  • 1 adet elma soyulup doğranmış
  • 1 adet armut soyulup doğranmış
  • 150 ml. süt
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
Kayısı ve elma parçalarını 4 çorba kaşığı suyla yumuşayana kadar 10 dakika kaynatın.  Meyveleri blenderdan geçirin ve püre haline getirin. Bir başka kapta pirinç ununun  üstüne azar azar süt dökün. Sonra bunu ağır ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,  içine dilediğiniz kıvama gelene kadar haşlanmış meyveleri ve armutu ekleyin. Besleyici ve sağlıklı bu bebek mamasını mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder