Yoğurtlu Bebek Krebi (1 yaş )
Yoğurtlu krep malzemeleri:
Krepleri çevirin ve diğer taraflarını da 2-3 dakika pişirip soğumaya bırakın. Yoğurdu vanilya, şeker, limon rendesi ve suyu ile karıştırın. Krem şantiyi çırparak sertleştirin ve yoğurtla harmanlayın. Fıstıkları yağsız bir tavada hafif esmerleşinceye kadar kavurun.
Reçeli kısık ateşte ısıtın. Her bir krepe 1 yemek kaşığı vişne reçeli ve 2 yemek kaşığı yoğurtlu harçtan sürüp dikkatlice sarın. Kalan yoğurtlu harç, elma kompostosu ve çam fıstığı ile servis yapın.
- 2 Adet orta boy yumurta
- 75 ml. süt
- 50 gr. un
- 20 gr. tereyağ
- 125 gr. tam yağlı yoğurt
- 1/4 tatlı kaşığı vanilya
- 45 gr. şeker
- 5 gr. limon kabuğu rendesi
- 5 ml. limon suyu
- 70 ml. krem şanti
- 15 gr. çam fıstığı
- 40 gr. vişne reçeli
- 200 gr. elma kompostosu
- Tuz
Krepleri çevirin ve diğer taraflarını da 2-3 dakika pişirip soğumaya bırakın. Yoğurdu vanilya, şeker, limon rendesi ve suyu ile karıştırın. Krem şantiyi çırparak sertleştirin ve yoğurtla harmanlayın. Fıstıkları yağsız bir tavada hafif esmerleşinceye kadar kavurun.
Reçeli kısık ateşte ısıtın. Her bir krepe 1 yemek kaşığı vişne reçeli ve 2 yemek kaşığı yoğurtlu harçtan sürüp dikkatlice sarın. Kalan yoğurtlu harç, elma kompostosu ve çam fıstığı ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder