15 Ocak 2011 Cumartesi

Patates Püreli Somon Tarifi

Patates Püreli Somon Tarifi

  • 300 gr. soyulup doğranmış patates
  • 150 gr. temizlenmiş 2 file somon
  • 40 gr. tereyağı
  • 2 adet olgun domates, soyulup doğranmış
  • 2 çorba kaşığı süt
Patatesleri buhar tenceresinin dibine yerleştirin su ilave edin ve 6 dakika kadar pişirin. Somonları patateslerin üzerine yerleştirin, kapağı kapatın ve bu şekilde 6 dakika daha pişirin. Bu arada tereyağı eritin ve domatesleri 2 – 3 dakika sote edin. Sudan çıkardığınız patatesleri kalan tereyağı ve sütle ezin. Somonu parçalayın, sosuyla karıştırın, tuz ve karabiber serpin, yanına patates püresini koyarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder